Politisk turbulens!

Har varit rätt tyst med inlägg här på sidan, men nu skall jag försöka vara mer aktiv, och ja det händer ju en hel del i vår kommun, Falköping. Och det stora samtalsämnet just nu är väl om vad som sker i vårt Stadshus.

Nu startar en “trestegsraket”:
I slutet av april så kom det fram att en politiker i Falköping står anklagad för sexuella trakasserier – kränkning mot en tjänsteman. I samband med detta så meddelar C och KD att man är beredda att bryta majoritetssamarbetet med S då partierna saknar förtroende för den politiker som pekats ut.
Bakgrunden är en anmälan som gjorts mot en S-politiker, dels i en polisanmälan, dels i anmälningar till fackförbundet Vision.

Nu är det i början av maj och Kommunalrådet Dan Gabrielsson meddelar att han avgår efter påtryckningar från det egna partiet. S-gruppen anser att det var den enda vägen att gå då Centerpartiet och Kristdemokraterna inte länge har förtroende för det sittande kommunalrådet.
Patrik Björck (S), som är ordförande i fullmäktige säger att det var det enda rätta just nu och vi uppmanade honom att avgå.
Internt inom S-gruppen startar nu ett arbete med att få fram ett nytt namn som kan presenteras på sammanträdet i fullmäktige den 27 maj.

Den 23 maj meddelar polisen att den utredning som startats mot Gabrielsson har lagts ned, då bedömningen är att det inte går att styrka att något brottsligt har skett, och då väljer man att lägga ner utredningen.

Så var det så dags för val av nytt kommunalråd, och S-gruppen föreslår Ingvor Bergman men detta avvisas av Centern och Kristdemokraterna som vill skjuta upp valet av nytt kommunalråd, vilket blev fallet.

Steg 2:
Nu är vi framme i juni och då briserar nästa bomb, Centerpartiet och Kristdemokraterna meddelar att samarbetet med Socialdemokraterna upphör, och nu är den politiska majoriteten i Falköping upplöst.

Steg 3:
Föga överraskande så kommer nästa utspel i hanteringen av det politiska läget i kommunen då C och KD aviserar att få igång Alliansen med stöd av V och MP.
Det innebär också att det blir en hel del nya namn i de olika nämnderna, och allt detta vet vi mer om den 24 juni då kommunfullmäktige sammanträder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *